Menu Zavřeno

HRD – systém ochrany proti výbuchu – jak funguje?

HRD potlačení výbuchu

V každém provozu by měla být bezpečnost na prvním místě. Zvláště když na tom závisí lidské zdraví a život. Proto je v této oblasti nesmírně důležité používat ověřená a především účinná řešení. Takovým řešením je bezpochyby systém HRD – v současnosti nejuniverzálnější metoda ochrany proti výbuchu.

Kde se používají systémy HRD?

Systém HRD se používá především v ochraně proti výbuchu, včetně sila, filtry, míchačky, vysavače, dopravníky, drtiče, sušičky a granulátory. Takže kdekoli jsou výbušné látky. Lahve HRD se také používají k ochraně proti výbuchu různých typů přístrojů, jako jsou nádrže, kanály a také potrubí, ve kterých se shromažďují výbušné prachy a plyny různých tříd. Taková široká škála aplikací umožňuje použití tohoto moderního systému prakticky ve všech oblastech průmyslu.

Jak funguje systém HRD?

Celý systém se skládá z: detektorů výbuchu s velmi rychlou dobou reakce, řídicí jednotky a lahve obsahujícího směs potlačující výbuch (hasicí prášek). Jakmile senzory detekují počátky tvoření výbušnou kouli a spustí poplach, systém okamžitě reaguje. Než může zvyšující se tlak způsobit poškození, je do zabezpečené instalace zavedena hasicí nálož. Celá reakce trvá jen několik milisekund. Pro srovnání, mrknutí oka trvá téměř 400 milisekund.

Proč se vyplatí zabezpečit instalaci pomocí systému HRD?

Za prvé, systém HRD je v současnosti nejuniverzálnějším způsobem ochrany proti výbuchu. Okamžitě a úplně eliminuje možné účinky. Zabraňuje také vzniku požáru. Statisticky má také velmi vysokou spolehlivost. Rovněž by měl být používán uvnitř i vně budov, plusem je pak jednoduchá a rychlá výměna komponentů po použití systému nebo jednoduchá manipulace. Hasicí prášek použitý v systému lze použít v potravinářském a farmaceutickém průmyslu.

 

 

Posted in kuriozity